Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

05-03-2012
"Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ" ΠΕΤΑΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΑΕΤΟ

Καλησπέρα αναγνώστες μου. Τι κάνετε;. Πετάξατε χαρταετό; Που να πετάξετε. Παλιόκαιρος. Αλλά δεν θα πτοηθούμε κιόλας. Άλλωστε μεταξύ μας εμείς πετάμε κάθε μέρα χαρταετό. Και άμα δε καταλαβαίνεις τι εννοώ επειδή είσαι πάνω από 40 φάε μια Break. Τι να κάνουμε άλλο; Αυτό το χόμπι μας έμεινε. Η φροντίδα του χάρτινου κατοικίδιού μας. Έτσι βγάνουμε κάθε μέρα τον χαρταετό μας βόλτα στον χάρτινο γαλάζιο ουρανό. Ή και τα βράδια ακόμα με το χάρτινο φεγγαράκι, να τον δούμε πως πετάει, να έχουμε λόγω να κοιτάμε ψηλά κάπου, κάπου και να πάρουμε και λίγο αέρα με τον περίπατο ρε αδερφέ. Τα πάντα γύρω μας ξεγυμνώθηκαν. Έφυγε το φανταχτερό Ευρωπαϊκής προελεύσεως ανοξείδωτο τζάμι από γύρω μας και έμεινε το παλιό και γνώριμο χαρτί, να μυρίζει κλεισούρα. Οι εύφλεκτες χάρτινες πόλεις μας, να κινδυνεύουν από βροχές και αγέρες. Η χάρτινη ζωή μας.


Περί χαρτιού ο λόγος, λόγος που και ο ίδιος καν δεν είναι γραμμένος σε χαρτί. Ο αετός μας ο
original δεν πρόκειται να πετάξει σύντομα. Υπάρχει μια έντονη κίνηση στους ουράνιους δρόμους. Μποτιλιάρισμα έχουν προκαλέσει άλλοι αετοί. Κυρίως Γερμανικοί αλλά και Ελληνικοί. Έχουμε και εμείς αντιπροσώπους εκεί πάνω. Μόνο που 'ναι παλιοί και επικίνδυνοι οι αετοί που ξαμολιούνται από εδώ. Δεν είναι καθαροδευτεριάτικοι αλλά Απριλιάτικοι φλαμπέ. Και δεν είναι μόνο οι αετοί. Είναι και κάτι μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. Εκεί να δεις τι γίνεται. Δε ξέρεις που να κρυφτείς. Ο δικός μας ο αετός έχει πέσει σε μια νάρκη διαρκείας και δε ξυπνάει από τους ήχους των κανονιών που έρχονται απ' έξω.
Κάποτε ήμασταν πουλιά
μας αγαπούσαν τα παιδιά
Τώρα γινήκαμε αετοί
χοντροί, νωθροί, χωρίς φτερά

Μπήκε και ο Μάρτης που φέτος θα αποδειχθεί πραγματικά γδάρτης και παλουκοβάλτης καθώς από αυτόν τον μήνα θα αρχίσουν να ισχύουν όλα τα έκτροπα του δεύτερου μνημονίου. Αλλά σου λένε όλοι να είσαι αισιόδοξος. Και δε λέω η αισιοδοξία είναι κίνητρο για ζωή πρωτίστως. Να είμαστε λοιπόν. Αλλά πέστε μου τι θετικό μπορεί να βρει το μυαλό με όλα αυτά τα μέτρα και τις μειώσεις; Κανένα. Όμως δόξα τον Θεό έχουμε το έτερόν του ήμισι. Το σώμα. Έτσι λοιπόν θα σας πω τι καλό βρήκα στο δεύτερο μνημόνιο, οδηγημένος απ' το σώμα το άτιμο. Παρακολουθώντας λοιπόν πριν λίγες εβδομάδες την ψήφιση του μνημονίου στη βουλή, το σώμα μου δεν μπόρεσε να κρύψει σε κάποια στιγμή την όρθια ευχαρίστηση του. Η στιγμή αυτή ήταν όταν ακούστηκε το όνομα της Εύας Καϊλή. Λέει λοιπόν ο πρόεδρος. "Έυα Καϊλή" και ακούγεται " Ναι σε όλα". Πω, πω. Εγώ τουλάχιστον ερεθίστηκα όταν το άκουσα. Σαν έκανα έρωτα.
Και όλα αυτά που ψηφίστηκαν όπως είπαμε, μπορεί να γίνουν και τζάμπα. Σου λέει μειώστε εσείς του μισθούς και τα λοιπά και θα δούμε μπορεί να πετύχει έτσι. Αλλά μπορεί και όχι. Δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις. Το σκοτσέζικο ντουζ συνεχίζεται. Άλλοι λένε θετικά τα όσα γίνονται, άλλοι λένε οι Ελλάδα δεν την γλιτώνει τη χρεοκοπία. Πολλές φορές οι ίδιοι άνθρωποι λένε μια το ένα μια το άλλο. Μας φλομώνουν με οικονομολογικούς όρους που ποτέ δεν μας τους εξήγησαν απλά και κατανοητά. Κάνουν μια τους συμπονετικούς και μια τους αυστηρούς. Παίζουν ένα παιχνίδι ψυχολογικού πολέμου που αν μη τι άλλο πρέπει να τους έχει κουράσει και τους ίδιους και φυσικά εμάς μας έχει μπερδέψει.

Εν τω μεταξύ, ενώ γίνονται τόσα έσκασε αυτές τις μέρες και το θέμα του βουλευτή με το ένα εκατομμύριο. Και χαρήκαμε και εμείς που έχουμε αδυναμία στα στοιχήματα και αρχίσαμε να ποντάρουμε. Όχι είναι ο Γιακουμάτος , όχι είναι η Νταλάρα και τελικά μας ξενέρωσαν. Αλλά τι ξενέρα ε; Τελικά ήταν της Ντόρας ο άντρας ο Κούβελος ο Ισίδωρος. Είπαμε και 'μεις ,  να βγάλουν παγαποντιά βουλευτή στη φόρα και μάλιστα αυτή την εποχή που όλοι μιλάνε για τα λεφτά στην Ελβετία που πρέπει να έρθουν εδώ; Ευτυχώς δόξα τω Θεώ το άγνωστο δεν έκανε κανένα θαύμα και δεν άλλαξαν οι παραδόσεις οι Ελληνικές. Αφού ακόμα δεν άρχισε ο Θεός να βάζει το χέρι του σημαίνει πως τουλάχιστον αργεί η αποκάλυψη. Αλλά τουλάχιστον παρηγοριόμαστε με την ιδέα ότι τον καιρό που όλοι περιμέναμε να ακουστεί το όνομα πρέπει μέσα στη βουλή πολλές καρέκλες να γέμισαν στάμπες από ιδρωμένα κωλαράκια..
Παρόλα αυτά, φαίνεται πως κανείς δεν θυμάται ή το πήρε πολύ αψήφιστα πως τον καιρό που έγινε γνωστό πως κάποιος βουλευτής έβγαλε εκτός Ελλάδας το εκατομμύριο ο Βενιζέλος είχε πει πως δεν είναι μόνο αυτός. Ότι και άλλοι βουλευτές έχουν βγάλει ποσά στο εξωτερικό. Γιατί λοιπόν δεν ρωτάει κανείς τον Βενιζέλο ποιοι είναι οι άλλοι, ή που το στηρίζει; Εντάξει δεν πιάσαμε βουλευτή, πιάσαμε άντρα μιας βουλευτίνας, αλλά εφόσον και εκεί μέσα παραδέχεστε πως υπάρχουν βουλευτές που έβγαλαν λεφτά –επειδή εμείς εδώ έξω το έχουμε φυσικά δεδομένο έτσι;- γιατί δεν κάνετε μια έρευνα, και άσε τα πάθη του αίσχους , το πόθεν αίσχες που λέμε άλλωστε εκεί γνωστοποιούνται τα νόμιμα. Γιατί η εξιγύανση και ο εξορθολογισμός δεν ξεκινάει από τη βουλή, το μεγάλο όργανο της δημοκρατίας; Γιατί ξεχάσατε ότι το είπατε και μόνοι σας πως άσχετα με τον Κούβελο, υπάρχουν βουλευτές που έβγαλαν λεφτά έξω; Εγώ θυμάμαι.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και γυναίκα του κύριου Κούβελου Ντόρα Μπακογιάννη αν το θυμάμαι καλά, είπε φυσικά πως όλο αυτό είναι προβοκατόρικο. Δεν το 'πε έτσι ακριβώς δηλαδή γιατί αυτή έχει πιο σικάτο λεξιλόγιο, δεν είναι σαν και μας τους βλάχους, αλλά είπε τέλος πάντων με λίγα λόγια πως όλο αυτό είναι ένας πόλεμος στο κόμμα της επειδή λένε αλήθειες που πονάνε και φυσικά επειδή το φοβούνται και προσπαθούν να το σπιλώσουν. Την ζηλεύουν την Ντόρα επειδή είναι αγνό και καθαρό πρόσωπο και ο κόσμος θα την εμπιστευθεί στις εκλογές, γιατί είναι μάνα και πονάει ρε και σε αυτήν έχουμε ακουμπήσει τις ελπίδες μας όλοι να καθαρίσει ο τόπος. Θέλουμε την άγρια δύση στη βουλή.

Και μιας και μιλάμε για την Νέα Δημοκρατία γιατί μεταξύ μας δεν έχει και μεγάλη διαφορά, πώς πείτε μου πώς να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για τα καινούργια τους αποκτήματα. Μιλάω φυσικά για τον Άδωνη και τον Μάκη. Τα δύο αγαπημένα μας αυτά παιδιά, αυτό το ντούο χάλια της πολιτικής είναι με φουσκωμένα τα στήθια τους μέλη της Ακόμα πιο Νέας Δημοκρατίας και έτσι αυτομάτως ένα σκαλί πιο πάνω στην κάθετη ιεραρχία της εξουσίας. Και όπως είπαμε φυσικά το πιο πιθανό είναι να τους έχουμε και υπουργούς εκλεγμένης κυβέρνησης να περπατάνε με ύφος χιλίων καρδιναλίων, να πληρώνονται χωρίς λόγω και να κυβερνάνε για να αγιάσουν τα κόκαλα του αρχηγού Γεώργιου που η δημοκρατία θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο.
Φυσικά εμείς από εδώ πρέπει, οφείλουμε, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Ακόμα πιο Νέα Δημοκρατία που επιτέλους έσπασε το φράγμα και έκανε ακόμα πιο επίσημα το μεγάλο άνοιγμα της προς τα δεξιά. Φυσικά ένα μπράβο και στους βουλευτές που έδειξαν κομματική πειθαρχεία και δεν έφεραν καμία αντίρρηση και δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις δύο νέες προσχωρήσεις. Φυσικά ένα μπράβο στον μέγα Αντώνιο Σαμαρά γιατί εκτός από αυτές του τις επιλογές του αξίζει και ένα μπράβο για την μεγαλοψυχία του που κάλεσε πίσω τους διαγραφέντες. Και δεν το έκανε όπως λένε κάτι αριστερές αδερφές για να μαζέψει καμιά ψήφο παραπάνω επειδή δήθεν δεν του βγαίνει η αυτοδυναμία. Την έχει στο τσεπάκι του την αυτοδυναμία ο Αντώνης, μη λέμε ότι θέλουμε.  Και εσύ ακροατή μου μη στεναχωριέσαι και λυπάσαι και μη προβληματίζεσαι για το που πήγαν και τι είναι οι ιδεολογίες. Είναι και αυτές σαν τα παραμύθια που 'λεγε η γιαγιά.

Και τώρα στην άλλη άκρη του δικομματισμού, το ΠΑ.ΣΟ.Κ ψάχνει απεγνωσμένα για αρχηγό μήπως και σωθεί. Και από όλους εσάς που ακούτε άμα κάποιος ενδιαφέρεται ας πάει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ να το πει. Έχει καλό μεροκάματο, γιατί όχι; Ευκαιρία είναι. Θα πήγαινα και εγώ αλλά έχω και καλλιτεχνικές υποχρεώσεις που μου τυχαίνουν βράδι και δεν μπορώ να ξυπνάω τόσο πρωί να πηγαίνω στη βουλή. Θα το είχα κανονίσει ήδη αλλά αφού δεν μπορώ εγώ να πάει κάποιος από εσάς. Έτσι να προωθούνται εδώ τα δικά μας τα παιδιά. Ιδιαίτερα άμα το επίθετό σας ξεκινάει από Παπά ή έστω Πα τότε ανεβάζετε κατά πολύ τις πιθανότητες. Πολλά μπόνους επίσης θα πάρετε άμα είστε παχύσαρκοι. Και 'γω εκεί πόνταρα. Δέχονται και ελληνο-αυτστραλούς άμα θέλετε να βολέψετε κανέναν φίλο όπως επίσης και Ελληνο-αμερικάνους όπως και Αμερικανο-αμερικάνους. Το μοναδικό τεστ που θα περάσετε είναι που θα σας τεστάρουνε άμα λέτε καλά τις λέξεις Σοσιαλισμός, Ανάπτυξη, Αλλαγή. Δεν είναι δύσκολο, θέλει τρόπο και όχι κόπο, προφτάστε όμως γιατί κονταροχτυπιούνται Βενιζέλος και Παπουτσής. Να γίνει και ο Παπουτσής αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ να εξαφανιστούν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου από τα γέλια που θα κάνει στον άλλον κόσμο. Βοηθήστε να μείνει ζωντανό το φάντασμα του ήλιου.

Έκανε και ο Καμμένος το κόμμα του επιτέλους. Με τόση αγωνία το περιμέναμε. Έτσι ο καθένας και από ένα δικό του κόμμα. Ο καθένας το μαγαζάκι του , με την πελατεία του. Να μην μεγαλοπιανόμαστε. Ανεξάρτητοι Πολίτες το είπε. Δυνατά και Ελληνιικά καήκαμε και απόψε.
Και σαν να μην μας έφτανε όλο τούτο το κάψιμο έκανε και ο Πανίκας την ΠΑΤΡΙΔΑ. Σε αυτό το σημείο να πω πως φυσικά με το που άκουσα πως θα κάνει όμιλο προβληματισμού μου ήρθε το προφανές αστείο που άσχετα με το αν είναι προφανές εγώ ήθελα να το κάνω αλλά με πρόλαβε αυτός ο Κανάκης στο Ράδιο Αρβύλα αν και το σκέφτηκα πρώτος μπορώ να το τεκμηριώσω. Όμιλος προβληματικών λοιπόν ο Ψωμιάδης. Γιατί να μην κάνει στο μέλλον και μια συνεργασία με τη σπίθα, γιατί όχι. Τα ίδια έτσι και αλλιώς πάνω κάτω πρεσβεύουν και πιστεύουν. Αλλά φυσικά ο Παναγιώτης είναι πιο ευφάνταστος, ντύνετε πράγματα. Εντάξει όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο άλλωστε. Αναμφισβήτητα. Γ' αυτό μην τον κρίνεις και μη τα βάζεις μαζί του. Ασ' τον τρελό στην τρέλα του.

Διαβάζετε τον Επίορκο και πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν είμαι καλά. Στην καθημερινότητά μου ούτε που με ενδιαφέρουν όλοι αυτοί οι ατάλαντοι ηθοποιοί στον ρόλο του πολιτικού αλλά έχει γκώσει το υποσυνείδητό μου από δαύτους και τους βλέπω τον ύπνο μου. Έχω δει Άδωνη, Πάγκαλο, Παπαρήγα, Σαμαρά. Ε, λέω θα δω και καναν Παπανδρέου το πολύ, άντε στη χειρότερη να δω την Ξινογιανακοπούλου. Αλλά το χόντρυνα πολύ και ανέβηκα επίπεδο και είδα τις προάλες στον ύπνο μου την Μέρκελ. Μιλάω σοβαρά, δεν είναι μυθοπλασία στα πλαίσια της εκπομπής. Δεν σας κάνω πλάκα απλά έχω αρχίζει να τρομάζω πλέον και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Ήμουνα λέει σε ένα κτίριο σαν αυτά που συνεδριάζουν οι υπουργοί μαζί με κάτι γραβατωμένους και μου σύστησαν την Μέρκελ η οποία μιλούσε Ελληνικά και συστήνομαι ως Άλκης, αλλά αυτοί που ήταν μαζί μου για να μου κάνουν χάζι της λένε πως κανονικά με λένε Περικλή. Α ναι; Λέει αυτή. Και τις λέω με ένα ύφος σαν ανοργασμικιά της νεολαίας του Σύριζα. Ναι Περικλής. Ξέρετε αυτός στην αρχαία Αθήνα που είχαμε Δημοκρατία; Και τονίζω το Δημοκρατία για να της τη μπω και καλά. Δε ξέρω τι πρέπει να με τρομάξει πιο πολύ. Το ότι είδα την Μέρκελ ή ότι έκανα σαν κανένα εφηβο-αριστεράκι;


Έγινε μεγάλο θέμα και για αυτούς του 160 εφοριακούς που θα έρθουν λέει εδώ να μας βάλουν λίγη τάξη, να βάλουν και ένα χεράκι, (που;) για την φοροδιαφυγή και λυσσάξανε όλοι. Αφού ρε παιδιά οι δικοί μας είναι άχρηστοι πώς να το κάνουμε; Άσε μπας και βοηθήσουν και μην ακούω χαζομάρες για κατοχή και πως δεν έχουμε εθνική κυριαρχία και δεν έχουμε ανεξαρτησία. Αυτά τα χάσαμε ήδη από τον καιρό των βάσεων στη Σούδα. Μη τρελαινόμαστε λοιπόν, εδώ θα κάθονται, από τα μαγαζιά μας θα ψωνίζουν  οι άνθρωποι. Είναι κάτι σαν τον γιατρό παιδιά.

Και πεταγόμαστε τέλος μέχρι την Ρωσία που ο Πούτιν φαίνεται να εκλέγεται με μεγάλη διαφορά αν και πάλι υπάρχουν ένα σωρό καταγγελίες για νοθεία. Έχουν και αυτοί προβλήματα. Λέμε για τους δικούς μας πολιτικούς και τις λαμογιές τους αλλά πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Αλλά καλά να πάθουν και οι ομόδοξοι οι Ρώσοι. Τους είδα που βγαίνανε στον δρόμο με φωτογραφίες του Βλαδίμηρου. Αλλά Έλληνες και Ρώσοι είμαστε άνετοι γιατί έχουμε την ορθοδοξία μας. Εμάς θα μας σώσει ο θεός άρα δε μας ενδιαφέρουν τώρα τα γήινα. Αφού είναι χριστιανός ο Πούτιν φτάνει. Εδώ δε θυμάστε που κλαίγαμε με την πικρή του ιστορία που βαφτίστηκε επί Στάλιν κρυφά από τον μπαμπά του; Τόσο Χριστιανός. Μας αρκεί λοιπόν αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου