Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

12-12-2011
"Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ" ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

Καλησπέρα. Ελπίζω να είστε καλά. Την προηγούμενη φορά δε πρόλαβα να αναφερθώ και σε κάτι άλλο. Δεν πρόλαβα να λοιπόν να αναφερθώ στην καινούργια εκπομπή του mega το "τετ-α-τετ" με τον Μανώλη Καψή. Του δώσανε και του Μανόλο μία εκπομπή να παίζει, να μη νιώθει αδικημένος επειδή είναι ευαίσθητο παιδί και στεναχωριέται. Σου λέει γιατί δηλαδή ο Πρετεντέρης και ο Τσίμας έχουνε δικές τους εκπομπές και εγώ όχι; Τι χαζός είμαι; Που είναι δηλαδή αναμφισβήτητα. Και έτσι έκανε και αυτός μια εκπομπή της έδωσε και πρωτότυπο τίτλο. Και στην πρώτη του εκπομπή λοιπόν είχε καλεσμένο τον Μαρκεζίνη. Ναι αυτόν με την φωνή ευνούχου της γνωστής οικεγενείας Μαρκεζίνη. Και μιλήσανε για πολύ σημαντικά θέματα που μας αφορούν και τώρα εν μέσω κρίσης, όπως για το κρυφό σχολιό. Άμα ήταν αλήθεια. Πολύ χρήσιμη κουβέντα και εκπομπή. Τον έκανε διαφήμιση ο Καψής τον Μαρκεζίνη με τα γνωστά γλοιώδη μασάλια μεταξύ τους. Πως και καλά διαφωνούνε και την λένε ο ένας στον άλλον. Και πως και καλά "Ναι κύριε Καψή μου το είπατε πως δε θα χαριστείτε στα λόγια και ήρθα προετοιμασμένος." "Και εγώ κύριε Μαρκεζίνη φανταζόμουνα αυτήν την επίθεση στον δημοσιογραφικό κόσμο και πρέπει να μας υπερασπιστώ αλλά χαίρομαι για την διαφωνία μας επειδή αυτή είναι άλλωστε η αξία της δημοκρατίας" και διάφορες τέτοιου ύφους αηδίες. Έτσι λοιπόν το mega αυτή τη φορά θέλει να προβάλει τον Μαρκεζίνη. Δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται αυτό. Τι φταίει. Είναι μάλλον αυτή η κλασσική υποκρισία των δήθεν προοδευτικών ανθρώπων που είναι προοδευτικοί αλλά όχι αριστεροί –και καλά κάνουν- και έτσι κάνουν τα πάντα να δείξουν ότι δεν είναι αριστεροί. Έτσι για αυτούς τους υποτίθεται νηφάλιους και προοδευτικούς είναι η καλύτερή τους να βρίσκουν δεξιόμουτρα ακόμα και με φασιστικές καταβολές που παρουσιάζονται ως δήθεν αντικειμενικοί και αυτοί. Αρκεί να μην τον πάνε οι αριστεροί. Έτσι και ο Μαρκεζίνης τώρα είναι η φαντασίωση αυτών των τύπων καθώς παρουσιάζεται ως διαφοροποιημένος από τις θέσεις της οικογένειάς του και είναι ένα τέκνο χουντικό που όμως λόγω της διαφοροποίησής του είναι καθόλα δημοκρατικός. Είναι αυτή η ψευτιά αγαπητοί μου από όλους τους χώρους και τις κάστες. Που οι προοδευτικοί είναι προοδευτικοί μόνο για να δείξουν πόσο διαφορετικοί είναι από τους αριστερούς, οι αριστεροί τα βάζουν με όποιον δεν είναι αριστερός και έχουν ένα όχι και μια αναχρονιστική δίχως πρόταση απάντηση για όλα. Οι δεξιοί δέχονται μόνο όποιον υποστηρίζει το κόμμα τους. Οι αναρχικοί δεν ξεχωρίζουν τίποτα και κανέναν. Όποιος δεν είναι αναρχικός είναι πουλημένος και εξουσιομανής. Και τελικά όλα γίνονται για ένα φαίνεσθε και για αντίδραση σε κάποιον άλλον. Άλλωστε όλα είναι κάτι σε σχέση με ένα άλλον. Όλα είναι ακίνητα όλα είναι ψέματα.

Και μιας και αναφερθήκαμε στις οθόνης τους φόνους και τα ψέματα δε μπορούσα να κρύψω την χαρά μου όταν είδα εκείνο το βίντεο που πήγε η Ντόρα η Μπακογιάννη και ο Πρετεντέρης κάπου στο εξωτερικό, και έδωσαν κοινή συνέντευξη και ένας δημοσιογράφος από κάτω τους παρουσίασε σαν χαρακτηριστικά δείγματα υποστηρικτών των πολιτικών των τελευταίων χρόνων και σαν χαρακτηριστικών πολέμιων των διαδηλώσεων και τον διαμαρτυριών και για τον Πρετεντέρη και το mega είπε ανοιχτά πως διαστρεβλώνουν τα στοιχεία και τα γεγονότα και δε μου φάνηκε τόσο για επίθεση με τον τρόπο που τα έλεγε όσο σαν παρουσίαση, που φυσικά και έτσι να ήταν μην παρασύρεστε απ' το ότι κάνουμε χιουμοριστική εκπομπή, δεν είναι αστείο. Αυτή η παρουσίαση αρμόζει για να γνωρίσει κανείς ποιος είναι ο Πρετεντέρης και αυτή είναι κατ' επέκτασιν και η τηλεόραση. Τσεκούρι στην τελεβιζιόν μας.

Ο Πρετεντέρης λοιπόν ρεζιλεύτηκε από τον από μηχανής σωστό κύριο σε εκείνη την συνέντευξη και αναφέρθηκε και στην φετινή 17 Νοέμβρη που ενώ δεν έγινε σχεδόν τίποτα στο
mega δείξανε μόνο με τα απειροελάχιστα έως μηδαμινά επεισόδια και ασχοληθήκανε με αυτά λες και έγινε κανένας χαμός. Φαίνεται τους το 'πε ο Καρατζαφέρης που τόσο καιρό φώναζε για το πώς πρόκειται να διαχειριστεί η καινούργια κυβέρνηση τα επεισόδια που πρόκειται να γίνουν. Σου λέει ολόκληρος Καρατζαφέρης, μαζί κάναμε τον αγώνα για να βγει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος και να φανεί μαλάκας; Θα πείσουμε τους πάντες πως έγινε της πουτάνας την 17 Νοέμβρη. Ο δημοσιογράφος λοιπόν εκεί στα ξένα ανέφερε και είναι προς τιμήν του και την χυδαία αλλοίωση του ντοκουμέντου από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αυτήν την ιστορική αλητεία που θα πρέπει για αιώνες κανονικά να έμενε και να γραφόταν σε όλα τα βιβλία σαν την χυδαιότερη και εγκληματικότερη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης. Και γιατί, γιατί δεν τιμωρήθηκαν ποτέ γ' αυτό; Δεν ήταν συνεργία σε έγκλημα αυτή η ηχητική προσθήκη των φανταστικών διαδηλωτών; Άμα δεν αποδεικνυόταν ότι ήταν μοντάζ δεν θα ελάφρυνε αυτό την θέση του δολοφόνου αστυνομικού; Και όμως σήμερα όλοι οι υπεύθυνοι είναι ατιμώρητοι και με ελαφριά συνείδηση συνεχίζουν το έργο τους με τους παχουλούς μισθούς τους από κανάλια και πολιτικούς. Κάνουν ότι θέλουν αγαπητοί μου, χειρίζονται τα πάντα κατά το πώς τους συμφέρει και έχουν μαζέψει τόση εξουσία που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις άμα θέλουν. Ο αντ1 θέλει αδελφές, το mega Παπαδήμο, κ' η νύχτα θέλει έρωτα και πράγματα αφανέρωτα.

Γυρίζω τις πλάτες μου στο mega
στο
mega που τα δείχνει όπως θέλουνε
αφού η ιστορία τους ανήκει
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχουνε

Και μιας και αναφερθήκαμε, στην 6η  του Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον προβληματικό σερίφη Κορκονέα και τον κομπλεξικό δικηγόρο του έπειτα. Φυσικά το μνημόσυνο έγινε για κάποιους επετειακό μπάχαλο. Μιλάω για τους γνωστούς αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα. Τα ΑΤΙΑ των πορειών αυτών που ύποπτα κάνουν την δουλειά της αστυνομίας τελικά και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εξουσιών και των κυβερνήσεων άθελά τους η μη. Και λέω άθελά τους  ή μη γιατί δεν είναι μόνο βατλοί της αστυνομίας που εισχωρούν μέσα σε αυτά το μπλοκ εκμεταλλευόμενοι την μηδαμινή περιφρούρηση τους και ανοργανωσιά τους που κάνουν τα επεισόδια. Είναι και αυτοί που τις Κυριακές θα τους δεις σε κάποιο γήπεδο μεθυσμένους ή μαστουρωμένους να βρίζουν μάνες, πατέρες, Θεούς και Διαβόλους και να καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους άμα χάσει η ομάδα τους. Αυτά τα φορτωμένα με έναν σκασμό κόμπλεξ και φόβους άτομα που για τα λίγα λεπτά δημοσιότητας και για να δείξουν την άλλη μέρα στη γκόμενα στα πλάνα του mega που βρίσκονταν για να την εντυπωσιάσουν και να τους κάτσει, καταστρέφουν τις διαδηλώσεις –τις ήδη κατεστραμμένες- δρώντας με τον πιο φασιστικό τρόπο και την επόμενη τους ακούς να σου δηλώνουν αντιφασίστες. Αυτοί λοιπόν όπως φυσικά και οι ηρεμότεροι και οι αριστεριτζίδες, έχουνε κάνει κτήμα τους την θύμηση της τραγικής δολοφονίας και ενώ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ετών 15 ανήκει στη μητέρα του, τους συγγενείς του και τους φίλους του και μόνον αυτούς τον αποκαλούν Αλέξη μας. Προσέξτε. Δε λέω η δολοφονία. Η δολοφονία ακριβώς επειδή έγινε από ένστολο είναι κοινωνικό έως και πολιτικό γεγονός αλλά ο ίδιος ο Αλέξανδρος που κάποιοι δε δίστασαν να τον αποκαλέσουν και σύντροφο δεν μπορεί να είναι σημαία καμιάς φαντασίωσης για εξέγερση. Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτόν καθώς δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω. Έφυγε νωρίς.

Τα παιδιά αγαπητοί μου αναγνώστες είναι ίσως το κλειδί για να ξεκλειδώσεις όλα τα μυστικά. Όταν καταλάβουμε τα παιδιά θα καταλάβουμε πιθανότατα και την ίδια τη ζωή. Τα παιδιά είναι ο Θεός. Είναι το μόνο πραγματικό σύμβολο της αγνότητας, της αγιότητας, της ψυχικής παρθενίας. Τα παιδιά δεν έχουν αμαρτία. Τα παιδιά δεν έχουν τιμωρία. Τα παιδιά δεν έχουν κακία. Κ' όμως πολλά παιδιά πληρώνουν τις αμαρτίες ατέλειωτων ενήλικων αιώνων και κάθε τέτοιο παιδί είναι ένας μικρός Ιησούς. Κ όμως τα παιδιά τιμωρούνται από γονείς και από κοινωνίες που δεν απαύγασαν ποτέ προς το συμφέρον τους τις τιμωρίες που δέχτηκαν οι ίδιοι. Κ' όμως πολλά παιδιά γνωρίζουν την κακία της αδικίας στη ζωή. Έννοιες που θα έπρεπε να τους είναι άγνωστες. Το γέλιο ενός παιδιού μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα, η ειλικρίνεια ενός παιδιού μπορεί να σε διδάξει. Όποιος καταστρέφει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την ψυχή ενός παιδιού είναι πραγματικός εγκληματίας. Τα παιδιά δεν μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για κανέναν. Μόνο έμπνευση. Τα παιδιά δεν μπορούν να προσβάλουν κανέναν θεσμό, κανέναν άνθρωπο, καμιά κοινωνία και κανέναν νόμο. Μόνον το αντίθετο μπορεί να γίνει. Τα παιδιά δεν έχουν μνήμη, τους προγόνους τους ξεχνούν κ' ότι αρπάξουν δε θα μείνει γιατί ευθύς μελαγχολούν.

Η ζωή αγαπητοί μου αναγνώστες ως προς το πώς θα την χειριστείς με την λογική σου είναι σαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Τελειώνει περίπου στα 90 εκτός αν υπάρξουν επεισόδια. Καρδιακά, εγκεφαλικά και πολλά άλλα. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να βγεις νικητής. Να προηγήσε στο σκορ, να είσαι πάντα μπροστά και να έχεις εσύ την κατοχή. Αλλά άμα αποδειχθείς καλός τεχνίτης και δυνατός παίχτης δεν έχει νόημα να βάλεις μέχρι τα 30 11 γκολ. Γιατί άμα στο 30 νικάς 11-0  τότε το υπόλοιπο παιχνίδι θα είναι βαρετό και ανιαρό γιατί θα ξέρεις το αποτέλεσμα και απλά θα κάνεις άμυνα μην τυχόν σου γυρίσει το παιχνίδι. Πρέπει να παίζεις ποιοτική μπάλα. Κάνε ποιοτικό παιχνίδι και ας νικήσεις τελευταία στιγμή στις καθυστερήσεις. Μη σε νοιάζει να βάλεις πολλά γκολ. Ακόμα και ισοπαλία να έρθεις άμα έπαιξες καλά κάτι είναι και αυτό αλλά προς Θεού, μην φέρεις 0-0. Μην αφήσεις να περάσει όλο το παιχνίδι χωρίς γκολ. Και όσον αναφορά τέλος τον διαιτητή; Άμα δε παίζεις με τον ολυμπιακό ο άνθρωπος την δουλειά του κάνει και μπορεί να κάνει και κάνα λάθος κάποια στιγμή. Μην τον πλακώσεις και στο ξύλο. Τώρα άμα παίζεις με τον Ολυμπιακό και το ματς είναι στημένο σε δικαιολογώ να ρίξεις και μια μπουνιά στον άδικο διαιτητή αλλά εσύ παίξε καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος ακόμα και να χάσεις εσένα θα χειροκροτήσει ο κόσμος. Σκόρπιες σκέψεις, χιλιάδες λέξεις πίσω απ' της οποίες κρύβεται ο Αλέξης και η θανάσιμη μοναξιά του.

Ας αφήσουμε όμως τα βαριά και ας πάμε να διαλύσουμε κάποιες παρεξηγήσεις. Πάλι μου τον έβριζαν τον ντρούλη, ντρούλη, χοντρούλη μου τον Παγκαλάκο. Το παρεξηγήσατε το αγόρι πάλι και αυτή η εμπάθειά σας με τους χοντρούς πρέπει να σταματήσει. Είπε λέει ο Πάγκαλος για τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πως αποτελούνται λέει από κομμουνιστές, από φασίστες και από μαλάκες. Και εντάξει θα μπορούσε να το είχε πει για τους αγανακτισμένους γιατί όντως έχει κομμουνιστές, όντως έχει και φασίστες και φυσικά έχει και μαλάκες αλλά είναι δυνατόν να το έλεγε ο Πάγκαλος αυτό τόσο άκομψα και ισοπεδωτικά για όλους τους αγανακτισμένους; Κάνει τέτοιες γενικεύσεις ο Θοδωρής; Λοιπόν το έχω ξαναπεί. Τον Πάγκαλο τον παρεξηγούν επειδή κανείς δε καταλαβαίνει τι λέει. Φταίει όπως έχω ξαναπεί μάλλον αυτό το woofer που έχει εγκαταστήσει στο προγούλι και δεν ξεχωρίζεις τις λέξεις. Λοιπόν το ξεκαθαρίζουμε και μη το ξανακούσω ο Πάγκαλος δεν τα είπε αυτά για τους αγανακτισμένους. Τα είπε για την βουλή. Για σκέψου το. Πιο πολύ νόημα βγάζει. Η βουλή είπε αποτελείται από κομμουνιστές, σωστά, από φασίστες, σωστά και από μαλάκες. Σωστά. Ά ρε Θόδωρε όλοι σε παρεξηγούν. Γ' αυτό γίνεσαι κακούλης μερικές φορές. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη για να μαλακώσεις. All you need is love.



Πρέπει και εσείς και εγώ να χαλαρώσουμε λίγο. Εντάξει γίνεται χαμός, ασχολείσαι με τα τεκτενόμενα, αγχώνεσαι που έξω βρέχει και εσύ δεν έχεις ομπρέλα αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα να κάνουμε ένα κιτ κατ. Όπως το ανέκδοτο με τον ταξιτζή και την τουρίστρια. "Είναι μια τουρίστρια που έρχεται στην Ελλάδα κατεβαίνει στο αεροδρόμιο και μπαίνει στο πρώτο ταξί που βρίσκει. Εκεί λέει στον κλασσικό Έλληνα ταρίφα το ξενοδοχείο που θέλει να την πάει. Στην διαδρομή η κοπελίτσα θέλοντας να αρχίσει να κοινωνικοποιείτε λέει την μοναδική φράση που ξέρει στα Ελληνικά. Του λέει ο καηρός έη νάη βροχερός. Την κοιτάει ο ταξιτζής παράξενα και δεν λέει τίποτα. Μετά από λίγο ξαναλέει αυτή. Ο καηρός έη νάη βροχερός. Την κοιτάει πάλι ο ταρίφας αμίλητος. Σε λίγο λέει πάλι η τουρίστρια. Ο Καηρός έη νάη βροχερός. Τότε γυρνάει και ο ταρίφας και της λέει. Ε στον πόητσο μόη.  Έτσι και εμείς πρέπει κάποιες στιγμές να λέμε στον πόητσο μόη για να χαλαρώνουμε. Και εντάξει είπαμε έξω βρέχει αλλά όταν σταματήσει η βροχή σε 20-30 αιώνες θα βγει το ουράνιο τόξο και 'μείς θα είμαστε κάπου εκεί τότε.

Όταν κάνω σεξ οι γυναίκες πάντα έχουνε κλειστά τα μάτια, όχι επειδή το ευχαριστούνται. Για να μη με βλέπουνε. Ακούτε την εκπομπή ο επίορκος την πιο κυκλοθυμική εκπομπή του ραδιοφώνου που ο παραγωγός και ο κύκλος των φανατικών του οπαδών που σχηματίζεται δειλά, δειλά είναι αθεράπευτα πεσιμιστές, ποιητικοί στην θλίψη τους, ψυχαναγκαστικοί και αδικημένοι. Αλλά μη μασάτε, στο τέλος θα νικήσουμε. Με μικρές εκρήξεις αισιοδοξίας βαδίζουμε το αχανές πολιτικό, κοινωνικό και φυσικά σεξουαλικό τοπίο και αυτό φυσικά πάλι για λίγο καθώς γυρίζουμε κάθε τόσο για τροφή πίσω στα μαύρα.

Ξεφτιλιστήκαμε πάλι ρε γαμώτο. Το δικαστήριο της Χάγης έκρινε παράνομο το βέτο της Ελλάδας στα Σκόπια. Μία ακόμη γελοία αποτυχία των πολιτικών μας καθώς στην ουσία η Ελλάδα δεν άσκησε καν βέτο απλά δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την ένταξη της συγκεκριμένης χώρας στο ΝΑΤΟ άμα δεν λυθεί πρώτα το όνομα, αλλά με τους πανηγυρισμούς των χειριστών των εθνικών μας θεμάτων όλοι το εξέλαβαν σαν βέτο και τώρα δίνεται μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να αισθάνεται δικαιωμένο το εθνικιστικό παραλήρημα των γειτόνων μας. Πλέον με τις ευλογίες του δικαστηρίου της Χάγης θα μπορούν να μαθαίνουν στα παιδιά τους πως η χώρα τους φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και μέσα στην γενική αναταραχή και τα αντίστοιχα δικά μας εθνικιστικά λεγόμενα να διαιωνίσουμε την κόντρα μας μαζί τους και να μην τα πάμε πλέον καλά με κανέναν. Με το εσωτερικό πάντα θα έχουμε προβλήματα καθώς είμαστε έθνος με επιρρέπεια στον εμφύλιο, αλλά να μην τα πάμε και με το εξωτερικό καλά με κανέναν πια; Και τρελαίνονται τώρα όλοι οι υπερπατριώτες και αρχίζουνε συζητήσεις επί των συζητήσεων για το τι γλώσσα μιλούσε ο Αλέξανδρος και τι λένε τα κείμενα. Άλλα ντάλων δηλαδή εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης και αύξησης της φτώχειας και πάλι χωριζόμαστε σε στρατόπεδα Ελλήνων και ανθελλήνων με τον δήθεν πατριωτισμό να είναι η τελευταία καβάτζα πολλών. Άμα είσαι πατριώτης διαμαρτυρήσου για την συνεχή μας Αμερικανοποίηση και μη τη δέχεσαι, πάρτα στο κρανίο με τα μεσημεριανά και γενικά την τηλεόραση που αντί να μορφώνουν τα παιδιά μας για τους ποιητές μας κα τους συνθέτες μας, την εθνική μας κληρονομιά δηλαδή, τα μαθαίνουν να είναι
in και out, και trendy και emo και ότι άλλο. Εθνική κατάντια είναι η αθώωση του Εφραίμ. Αμέ. Αλήθεια αγάπη μου.

Έχουμε και εμείς προβλήματα άλλα έχουν κ' άλλοι ομόδοξοί μας. Τα έχει βάλει ο Διάολος με την ορθοδοξία. Για την Ρωσία λέω που ένα 40% του πληθυσμού της φαίνεται πως ψήφισε δυο φορές επειδή τους συμπαθούσε ο Πούτιν. Εντάξει και εδώ έχουν γίνει τέτοια σκηνικά αλλά όταν ψήφιζαν τα δέντρα τον εθνάρχη ήμασταν μισό αιώνα πριν όχι εν έτη 2011 ρε Βλαδίμηρε. Συγκεντρώσου. Τώρα τι να κάνει και το ρωσικό το πόπολο; Να μην τα πάρει; Avanti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου