Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

16-01-2012
"Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ"  ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΘΡΟΝΟ

Αρχιμηνιά κ' αρχιχρονιά
πηδήξαμ' απ' το έντεκα
πέσα-πέσαμε με τον κώλο
παν' στου Σα- παν στου Σατανά τον θόλο

Δύο χιλιάδες δώδεκα
κάνω ένα κομπόδεμα
και πα- και πάω στην Αυστραλία
να γλιτώ- να γλιτώσω απ' την πενία

Θα γίνουν πράγματά πολλά
στου Σατανά τα κέρατα
θα κρε- κρέμονται οι καρδιές μας
κ' οι ψηφί-κ' οι ψηφιακές ματιές μας

Αρχή που βγήκε ο Εφραίμ
μπούκωσε η μύτη του και δεν
δεν πα-δεν πάει στα δικαστήρια
και τα σπάει στ' ουρανού τα πανηγύρια

Εφτά ποτήρια θα σου  βρω
για να διαλέξεις το ιερό
να σπα- να σπάσουν στ' άλλα οι πάτοι
να χαθούν να χαθούν οι Ιλουμινάτοι

Άγιος Βασίλης έρχεται
και δε με καταδέχεται
γιατί-γιατί δεν έχω φράγκα
ούτε δί-ούτε δίσκο
Lady Gaga

Βαστάει δρεπάνι και σφυρί
και έναν αποχυμωτή
δέκα-δέκα ευρώ οι δύο
απ' το ε- απ' το εννιακόσια δύο

Καλησπέρα ακροατές μου. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο νέος θρόνος που θα καθίσουμε βασιλικά και εφέτος όπως κάθε χρόνο. Θα φορέσουμε και το στέμμα του βασιλιά καρνάβαλου και πάνω στο άρμα, όχι του Δημαρά, το αποκριάτικο άρμα εννοώ, θα περάσουμε μια ακόμα τσικνοπέμπτη 365 ημερών ή ένα ψυχοσάββατο. Όπως και να 'χει εμείς θα χρειαστεί για μια ακόμη χρονιά να μασκαρευτούμε είτε με την ίδια στολή που φορέσαμε και την προηγούμενη φορά άμα μας βόλεψε είτε με μια καινούργια πιο ανάλαφρη, πιο άνετη ρε αδερφέ μπας και περάσει αυτός ο χρόνος με λιγότερο ιδρώτα, λιγότερη πίεση στα ιδιαίτερά μας και με την ελπίδα να κερδίσουμε στον διαγωνισμό κοστουμιού και να ανακυρηχθούμε άντρες τις χρονιάς και γυναίκες της χρονιάς. Πολλοί θα ντυθούν αστυνομικοί όπως κάθε χρόνο, άλλοι θα ντυθούν καθηγητές πανεπιστημίου, άλλοι Έλβις Πρίσλευ, Τζιμ Μόρισον, Μπομπ Μάρλει και Τομ Γουέιτς. Αυτές είναι οι πιο κλασσικές. Πολλές θα ντυθούν μοντέλα, τηλεπαρουσιάστριες και κάποιες φυσικά θα ντυθούν Πάτυ Σμιθ και Τζάνις Τσόπλιν. Οι πιο βαρετές είναι πάντως αυτές που θα ντυθούν Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η Παπαρήγα βέβαια όπως κάθε χρόνο θα ντυθεί Στάλιν ενώ ο Τσιπράκος θα κάνει την έκπληξη και θα ντυθεί Παπαρήγα. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες σαν την Στικούδη και την Όλγα Φαρμάκη που και φέτος δεν θα ντυθούν. Εγώ λέω φέτος να ντυθώ ναύτης. Να αφήσω μούσια και κοιλιά. Να αρχίσω τα ναρκωτικά και τις πίπες, να γίνω μούσα μερικών γκέι ζωγράφων και συνθετών και αφού δε μου αρέσει ούτε η δύση, ούτε η ανατολή και αφού στον βορρά κρυώνω να τραβήξω για νότο και όπου με βγάλει.

Μπήκαμε λοιπόν στο αβέβαιο και αγχωμένο 2012. Την χρονιά της αποκάλυψης και των προφητειών. Τον πρώτο αναπληρωματικό του 2000 αφού από την πρώτη Ιανουαρίου η ενδεκάδα του 2000 εξαντλήθηκε και είναι η ώρα των αναπληρωματικών και μάλιστα φέτος είναι η χρονιά του 12ου παίχτη να βγάλει το άχτι του. Συνήθως ο 12ος παίχτης είναι ο λαός αλλά σύμφωνα με τις προφητείες θα είναι ο Σατανάς. Ας ελπίσουμε να βάλουμε τα γυαλιά και στα μαστούρια τους ινδιάνους και στον αλκοολικό τον Νοστράδαμο και στον ημίτρελο τον Ιωάννη που έπινε κάτι περίεργα εκεί στην Πάτμο και να φέρουμε τούμπα τις προφητείες τους και να νικήσουμε τελικά εμείς. Όπως και να 'χει θα γίνουνε σημεία και τέρατα.

   Πολλά και διάφορα γινήκανε όλον αυτό τον καιρό που φυσικά λίγο μοναχά τα παρακολουθήσαμε, καθώς έπρεπε εν πάσει περιπτώσει να ξεχαστούμε και λίγο. Το αν τα καταφέραμε βέβαια είναι άλλο θέμα άλλα τέλος πάντων. Μάθαμε λοιπόν και το άλλο το τραγικό. Τα έλεγε ο Καρατζαφέρης αλλά ποιος τον άκουγε; Κανείς όπως πάντοτε γιατί αυτόν τον επιστήμονα της πολιτικής όλες οι κακοπροέρετες αριστερές αδερφές τον νομίζουν για γραφικό λαοπλάνο και ημίτρελο εθνικιστή. Οι Τούρκοι μας καίγανε τα δάση. Που εμείς νομίζαμε πως τα καίγανε οι οικοπεδοφάγοι και οι γεννήτριες της ΔΕΗ που έχουν να αλλαχτούν από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο προφήτης Καραρζαφέρης το είχε προβλέψει και αυτό καιρό πριν. Οι Τούρκοι λοιπόν έκαιγαν τα δάση μας και όχι ο στρατηγός άνεμος. Οι Τούρκοι που σε όποια γειτονιά της Τουρκίας και άμα πας, από το ευρωπαϊκό κομμάτι της έως τα σκοτεινά από το μισοφέγγαρο που έχει μπει μπροστά από τον ήλιο μικροχωριά της, όλοι οι κάτοικοι μυστικά τα βράδια μαζεύονται και οργανώνουν σχέδια πως θα καταστρέψουν όλη την ελληνική χλωρίδα. Και την πανίδα αλλά πιο πολύ την χλωρίδα Αναρωτιέμαι πόσο πατριώτης θα ένιωθε ο εντεταλμένος άβουλος Τούρκος όταν κατόπιν διαταγών έβαζε φωτιά σε ένα δάσος και κατά πόσο η αποπνικτική παρουσία της φύσης σε ένα πυκνό και ζωντανό δάσος φαίνεται να έχει σαφή ελληνική ταυτότητα. Τα παιχνίδια συμφερόντων που παίζουν στην πλάτη μας οι διοικούντες και οι αποφασίζοντες μας δίνουν μια καλή αφορμή ακόμα μια φορά να μισήσουμε με όλο μας το μένος τον οποιοδήποτε γείτονά μας και μας υποδεικνύουν για άλλη μια φορά εχθρούς αιώνιους και προκλητικούς. Και μέσα σε όλο αυτό το αλλαλούμ θα ακούσεις και τον εις την μαστούρα του ρομαντικό αριστερό φοιτητή να σου λέει πως όλοι οι Τούρκοι είναι καλοί και πως αποκλείεται αυτό να αληθεύει γιατί όταν πήγε αυτός στην Κωνσταντινούπολη ένα ζευγάρι Τούρκων που γνώρισε του φέρθηκε πολύ καλά και του βρήκε σε χρόνο ντετέ τη καλύτερη και φθηνότερη φούντα και θα ακούσεις και τον οικολόγο που θα σου λέει πως το μόνο που έχει σημασία είναι τα καημένα τα δεντράκια και τα καημένα τα ζωάκια και όλα τα άλλα είναι ασήμαντα και θα κυλιόμαστε μια ζωή στην πολιτική λάσπη μέχρι να μας στείλουν στον επόμενο πόλεμο σαν γουρούνια σε σφαγή.

Εν τω μεταξύ οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν βρει την χαρά τους με τις απειλές, όσο εμείς μαλακώνουμε αυτοί σκληραίνουν και ζούμε ένα συνεχόμενο
de ja vu. Είχα καιρό να δω τηλεόραση όλον αυτόν τον καιρό καθώς είχα σημαντικότερα πράγματα να κάνω και την άνοιξα προχθές να δω λίγο ειδήσεις και άκουσα τα ίδια πράγματα που ακούω τόσο καιρό. Επαναλαμβάνονται μονίμως τα ίδια και τα ίδια σαν να πεθαίνουμε και να ξαναγεννιόμαστε κάνοντας την ίδια και απαράλλαχτη ζωή ξανά και ξανά και να δικαιώνουμε τον Νίτσε. Η Τρόικα καταφθάνει για… , το Δ.Ν.Τ προειδοποιεί πως…, η Γερμανία απειλεί με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν…. Τα ίδια και τα ίδια. Την μία μέρα θετικό μήνυμα από τον οίκο τάδε. Την άλλη μέρα δυσοίωνες προβλέψεις από τους τάδε. Ένα ατελείωτο Σκοτσέζικο ντουζ που καταντάει βασανιστήριο καθώς κάποτε ο οργανισμός παθαίνει πολιτισμικό σοκ από τις απότομες εναλλαγές κρύου και ζεστού. Μπορεί να είμαστε δειλοί, μπορεί να είμαστε αρκετά αμόρφωτοι και ανίκανοι να προτείνουμε κάτι, αλλά σίγουρα δεν είμαστε χαζοί. Αποκλείεται να μην έχουν καταλάβει οι πάντες πως τα δελτία ειδήσεων είναι σαν να παίζουν σε επανάληψη κάθε εβδομάδα. Με αυτά που βλέπω πλέον ακόμα και εγώ που θεωρώ τελείως άκυρες τις απόψεις περί εξόδου απ' το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή λέω να γίνει κάτι να σταματήσει αυτή η στασιμότητα επειδή όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα " Το ότι δεν θα πεθάνουμε από την πείνα δεν αποκλείει το γεγονός ότι θα πεθάνουμε από βαρεμάρα" Ας αρχίσουν οι χοροί.

Αλλά και εσύ μην ακούσεις μια κουβέντα κατευθείαν να πιαστείς από αυτήν και να το παρακάνεις. Είπαμε να κρατήσουν οι χοροί, να ,μην χάνεις την αισιοδοξία σου και να το γλεντάς και λίγο αλλά ώρες, ώρες το παρακάνεις. Να γλεντάς άλλα όχι εις βάρος όλων τον υπόλοιπων διανοητικών σου δραστηριοτήτων. Έλα σε μένα να σου πω πόσο μεγάλη μπαρούφα είναι να μην κάνεις διάλλειμα από την σκέψη και να μην χαλαρώνεις ποτέ λίγο αλλά πάνε και εκεί έξω ξενέρωτος και παρατήρησε και όλους αυτούς που κάνουν το αντίθετο. Δε σου λέω άρχισε την επανάσταση και σώσε τον κόσμο. Δυστυχώς είμαι ρεαλιστής
enough για να πω κάτι τέτοιο. Αλλά μην νομίζεις πως ο χορός σου είναι η επανάσταση σου. Αυτό που θέλω να πω είναι μη σε βρει το χάραμα της ιστορίας χορεύοντας με τους πιθήκους.

Και για να συνεχίσω τον ειρμό μου. Αυτή τη φορά μας απειλούν με αποπομπή άμα δεν εφαρμόσουμε το πολυνομοσχέδιο. Και έτσι έρχονται κ' άλλες ρυθμίσεις, κ' άλλα μέτρα και μέτρα και μέτρα και μέτρα και μετράω. 10-5-5, 6 διά 2 +8 20 φορές το 15, 11+7 18, κ' όμως κατά βάθος κάπου υπάρχει λάθος κάπου την έχουμε πατήσει κ οι δυο.

Εν τω μεταξύ καιρό τώρα έσκασε και η άλλη η βόμβα που δεν σχολιάσαμε. Για την πρώην δημαρχάρα μας λέω. Το Παπαγεωργόπουλα τον μέγα που εντάξει δεν έκανε και τίποτα ο άνθρωπος απλά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν μερικά ψωροεκατομμύρια στην κατοχή του. Σιγά τα αυγά. Ο σοφός λαός της Θεσσαλονίκης  τόσα χρόνια έβγαζε δημάρχους και νομάρχους που σήμερα είναι επισήμως επίορκοι, όχι σαν και μένα βέβαια, για οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα. Θα μου πεις η Αθήνα πάει πίσω; Δε θα το 'λεγα αλλά τέλος πάντων. Έχουμε κακά τα ψέματα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας εμείς η Θεσσαλονικείς και ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, έγινε η πρωτεύουσα την γελοίων, η πρωτεύουσα της βασκανίας, των βρικολάκων και της σκορδαλιάς.

Εδώ έγκειται και η ορθότητα της κριτικής στις Παγκαλολογίες τύπου μαζί τα φάγαμε. Γιατί φυσικά δεν είχε άδικο αλλά ποιος το λέει; Εσύ ρε Πάγκαλε; Το λέει ένας εκπρόσωπος του πολιτικού κόσμου; Αυτού που μέρος του είναι ο Ψωμιάδης, ο Παπαγεοργόπουλος, ο Βουλγαράκης και ο Καραμανλής; Και δεν εκνευρίζεται μαζί σου ο μη πολιτικός αλλά πλούσιος πολίτης που φοροδιαφεύγει χιλιάδες ευρώ. Αλλά ο μέσος πολίτης που κακώς ίσως προσπάθησε να γλιτώσει λεφτά από το κράτος. Τα λεφτά που χρόνια τώρα του ζητάς αυξημένα ξανά και ξανά για τις μαμουνιές που έκανες εσύ. Και εντάξει ο πολίτης δε σέβεται το κράτος όταν πρόκειται για λεφτά. Εσύ που διοικείς το κράτος γλυκιά μου; Τι κάνεις για τα λεφτά;

Και μέσα σε αυτό το χάος από τότε που ανέλαβε ο πάτερ-Δήμος έχουμε καιρό να ακούσουμε για πορείες και επεισόδια. Λες και ανέλαβε τα ηνία ο Κώστας Βουτσάς ας πούμε που χαίρει όλων των Ελλήνων σχεδόν τον σεβασμό και παρόλα τα σκατά που μας πλυμηρίζουν δεν λέμε τίποτα από σεβασμό στο πρόσωπό του. Και άντε πες περιμένουν όλοι τις εκλογές. Βλέπουμε και τα της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ και τη στάση του Παπανδρέου και όλα τα σχετικά και πέφτει η βόμβα ότι ο Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει λέει τον Παπαδήμο για να κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Τυχαίο; Απορώ.

. Ένας ακόμα αγωνιστής πολιτικός, αθώος και άσπιλος χτυπήθηκε από την βάρβαρη φασιστική εξουσία. Λέω για τον αγωνιστή πολιτικό Κίμωνα Κουλούρη. Που μάλιστα άκουσων, άκουσων δε μας έκρυψε ότι οι αστυνομικοί του είπαν αυστηρά να βγει απ' το αμάξι του. Ντροπή και τι έκανε ο άνθρωπος; Ο τιμημένος πολιτικός, τα πιο αγαπητά μάτια της πολιτικής. Μία απλή, μικρή, αθώα παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας έκανε. Θα το κάνανε τόσο μεγάλο θέμα αν ήταν άλλος και όχι ο Κουλούρης; Δικαίως απορεί. Ή δε θα κάνετε θέμα κανενός παραβίαση, δηλαδή και ο Παπούλιας να είναι δεν θα το κάνετε θέμα ή θα βγάζετε είδηση στα κανάλια ολονών τις παραβιάσεις. Πέρασε δηλαδή με κόκκινο ο πατέρας μου στο δρόμο; Θα το λένε οι ειδήσεις. Επιτέλους να υπάρξει λίγη δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο. Από εδώ εμείς Κίμωνα  εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.


   Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε και να πούμε ένα μπράβο και για τον αγώνα των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού
alter που συνεχίζουν να επιμένουν στα δίκαια αιτήματά τους με μία απ' όσο μπορώ να κρίνω πολύ αξιοπρεπή στάση, καθώς στις καρτέλες διαμαρτυρίας που προβάλλουν δεν ξεχνούν να αναδείξουν τα προβλήματα κ' άλλων συναδέλφων τους, συνθέτοντας έτσι μια μορφή αγώνα συλλογικού και όχι εγωιστικού. Η αλήθεια είναι πως όσο και να προσπαθήσανε οι εργοδότες τους, με τον κυνισμό τους αλλά και με την άριστη συνεργασία τους με την degia η οποία υποβάθμισε το ψηφιακό σήμα του καναλιού για να μην βλέπουμε τις καρτέλες τους, δεν έχουν καταφέρει λέγω παρόλα αυτά να μας κάνουν να αδιαφορήσουμε για ότι συμβαίνει. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και δύναμη.

Σε όλο αυτό το σκηνικό της εργασιακής ντροπής, τον χυδαιότερο ρόλο τον παίζει μια εφημερίδα που έχει παράδοση στην χυδαιότητα. Μιλάω για την αυριανή η οποία επιτέθηκε και προσπάθησε να ζημιώσει τον αγώνα των εργαζομένων του
alter. Η αυριανή σε μια ακόμα επίδειξη ξιπασμένου λαϊκισμού και συνεργασίας με τους χειρότερους προσπαθεί να πείσει πως είναι μια αξιοπρεπείς ενημερωτική εφημερίδα ενώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μη έγκυρη, λαϊκίστικη Καρατζαφερο-Λιακοπουλικού επιπέδου ερασιτεχνική φυλλάδα. Μη ξεχνάμε ότι το όνομα αυριανή είχε και η εφημερίδα που επιτέθηκε κάποτε με τον χυδαιότερο τρόπο στον Μάνο Χατζιδάκι, με εφηβικού επιπέδου κακία και υπονοούμενα για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Αλλά συνήθως οι χυδαιότεροι είναι που το παίζουν μετά η παρθένα της γειτονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου