Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

19-03-2012
"Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ" ΑΡΧΙΖΕΙ

Καλησπέρα αναγνώστες μου. Πως μου είστε; Εγώ είμαι λιγάκι ανήσυχος να πω την αλήθεια. Σήμερα είναι η 13η εκπομπή μου εδώ στο passa-tempo σαν επίορκος και είναι φορές που ο ορθολογισμός μου υποχωρεί και με πιάνει μια μετφυσική ανησυχία  Σε αυτήν την φιλοσοφική παρέκκλιση με ρίχνουν κάτι κενά δαιμόνια, κενά με έψιλον που καμιά σχέση δεν έχουν με τον άλλον τον δαίμονα, που 'ναι γεμάτος ποίηση, αθανασία και κινηματογραφική γοητεία και με καθοδηγεί σε διάφορες φάσεις. Αυτός ο δαίμονας ο δικός μου, ο μετεμψυχωμένος ξανά και ξανά, από τον Σωκράτη μέχρι σήμερα, βαριέται τραγικά όταν τριγύρω μυρίζει θάνατο και κοιμάται για πολύ καιρό και συνεχόμενο. Θα συνεχίσει την αμφιβόλου διάρκειας νάρκη του μέχρι να πατήσω κάποια νάρκη και να ξυπνήσει αλαφιασμένος και λυσσασμένος να σκοτώσει αυτή τη ζωή και να δημιουργήσει μέσω εντέχνως συγκαλυμμένης ανάστασης την καινούργια παντοδύναμη ζωή. Προς το παρόν με ταλαιπωρούν κάτι άλλοι δαίμονες, έφηβοι και παρορμητικοί, σκληροί και κυνικοί που από κάπου έχουν ξεφύγει και τρύπωσαν σε εμένα τώρα που με βρήκαν αδύναμο.

Ολάκερη την Κυριακή δεν βγήκα από το σπίτι μου γιατί περίμενα με τρομερή αγωνία το αποτέλεσμα των ΠΑΣΟΚκικών εκλογών. Κάναμε μια πρόβα οικογενειακός για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν απ' ότι λένε ή 29 του Απρίλη ή 6 του Μαΐου με τις εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ περιμένοντας άμα θα εκλεγεί ο Βενιζέλος ή ο Βενιζέλος. Τρομερές μπαρούφες δηλαδή στο ξεσκισμένο όνομα της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Φυσικά πήρε εξακόσιες εξήντα έξι παρατάσεις η εκλογή του Μπένι. Το ζητούσε λέει ο κόσμος που αγωνιούσε να ψηφίσει και πήγε πολύ καλά η διαδικασία λέει. Πάνω από το αναμενόμενο ήταν η προσέλευση του κόσμου. Γ' αυτό πήρε παράταση και όχι επειδή παίρνανε εκεί τα στελέχη τηλέφωνα και την τελευταία θεία που έχουν στα χωριά τους να πάει να ψηφίσει για να μη γίνουν ρεζίλι. Τι να κάνει και η θεία, πήγε αλλά μέχρι να πάει να σου ξανά παράταση, και πάλι παράταση μέχρι να κάνει την μεγάλη παράβαση της αξιοπρέπειας και της σιωπηλής συμφωνίας να σκοτώσουμε το κομματόσκυλο που έχουμε μέσα μας.
Βγήκε λοιπόν ο Βενιζέλος πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ να μας δώσει ελπίδα. Πρέπει να έχασε καμιά δυο κιλά από την χαρά του. Το είδα εγώ το πρόσεξα. Έγινε το όνειρό του πραγματικότητα επιτέλους. Τον έπιασαν και τα ρομαντικά του και του άρεσε που μπήκε η άνοιξη και σου λέει μαζί με την άνοιξη θα ανθίσει και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με το κεντρικό σύνθημα "Αρχίζουμε" ο Βαγγέλης είπε πως θα σκύψουνε στον πολίτη. Φυσικά η μετάφραση είναι θα σκύψουμε τον πολίτη. Το παρήγορο είναι πως δεν θα τον φορτωθούμε ως πρωθυπουργό, όχι σύντομα τουλάχιστον γιατί ξέρουμε πως είναι να φορτώνεσαι υπέρβαρο στις πλάτες σου από την θητεία του Κωστάκη. Δυο πόρτες έχει η ζωή, με το Βαγγέλη η μία κλείνει, η άλλη μένει ανοιχτή κ' όλους μας καταπίνει.  Αρχίσαμε είπε ο Βενιζέλος και για άλλη μια φορά το παραμύθι αρχίζει.

  Όλα αυτά εν όψει των σοβαρών εκλογών, των βουλευτικών που πλησιάζουν. Οι εκλογές αυτές θα είναι τωόντι από τις πιο ενδιαφέρουσες της μεταπολίτευσης. Φυσικά το κακό το οσφριζόμαστε και το ξέρουμε πάνω κάτω. Ας λένε εκεί στην Ακόμα πιο Νέα Δημοκρατία πως είναι σίγουροι για την αυτοδυναμία, δεν πρόκειται να την δουν ούτε ζωγραφιστή, σε αντίθεση με τα δικά μας τα ματάκια που θα δουν μια απ' τα ίδια. Τώρα που ο κόσμος είναι λίγο λιγότερο χάφτης από παλιότερα και δεν θα τους βγάλει αυτοδύναμους, έχουν ξεσηκώσει την νέα τάση που στην Ευρώπη υπάρχει καιρό τώρα, αυτή των συγκυβερνήσεων. Έτσι χρέος μας είναι να τους αποδυναμώσουμε τόσο ώστε να μην μπορούν ούτε όλοι μαζί να κάνουν κυβέρνηση. Όνειρα απατηλά φυσικά είναι αυτά που σου αραδιάζω εδώ, καθώς μετά τις εκλογές πιθανότατα θα δούμε τα ίδια.  Όχι όμως σαν τις ελληνικές ταινίες που τις βλέπουμε ξανά και ξανά και δεν τις βαριόμαστε. Σαν κυνοδοντικού τύπου ασυναρτησία που με το ζόρι πρέπει να είμαστε περήφανοι γ' αυτήν. Σε παράλογη ταινία θεατές δηλαδή.
Με Γιωργάκη ή Βενιζέλο πάντως το σχέδιο θα συνεχιστεί. Και λέω σχέδιο εγώ που αποφεύγω τις θεωρίες συνομωσίας όπως ο Άνθιμος το λιβάνι. Αλλά πώς να μη μιλήσω έστω και δειλά για σχέδιο όταν τόσες και τόσες φυλλάδες βρίθουν στοιχείων για το πόσο νωρίτερα πριν εκλεγεί ο Παπανδρέου ήξερε και πως λεφτά δεν υπάρχουν και πως τα είχε προσυμφωνήσει με τις Ευρωπαίες εταίρες και με το Δ.Ν.Τ. Ένα φιάσκο ήταν από την αρχή όλα. Μία κοροϊδία που είναι πολύ μεγάλη κουβέντα να πεις ποιους εξυπηρετεί αλλά είναι πασιφανές ποιους κατακρεουργεί. Μας φέρανε σε μία κατάσταση που θα μας επηρεάζει για δεκαετίες χωρίς να μας ρωτήσουνε, χωρίς να μας εξηγήσουνε τι γίνεται και γιατί και μας εγκλωβίσανε σε ένα αδιέξοδο που ούτε έτσι όπως είμαστε γίνεται αλλά ούτε και αλλιώς. Φταίμε και εμείς όμως. Θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Φταίμε γιατί τώρα άμα τόσα χρόνια δεν εκλέγαμε κυβερνήσεις με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο εκτός από το πολιτικό, σήμερα θα ήμασταν καταρτισμένοι και μορφωμένοι πολιτικά και θα ξέραμε πώς να κινηθούμε, αλλά δυστυχώς μόνοι μας νιώθουμε ανίκανοι καθώς δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται και περιμένουμε τον μεσσία να βγει είτε από πάνσοφους αριστερούς, είτε από λαϊκά δεξιά παιδιά, είτε μέσα από χρυσά αυγά, είτε από γερασμένους πρώην επαναστάτες που θέλουν να κάνουν εντυπωσιακή έξοδο από τον μάταιο τούτο κόσμο, είτε από δήθεν σατιρικούς τηλε-μονολόγους που ψάχνεις να βρεις με τον μεγενθυτικό φακό που ακριβώς είναι το χιούμορ. Δεν μιλάω για το μαύρο μέλλον. Προς Θεού. Μιλάω για το λόγια και τα χρόνια τα χαμένα.

Όλα τα ίδια μένουνε λοιπόν.  Και μετά τις εκλογές πάλι τα ίδια θα μείνουν. Μέχρι και ο Πάτερ Δήμος που σου υπενθυμίζω πάλι πως είναι ο πρωθυπουργός, είπαμε θα κάτσει λίγο και έτσι ούτε πολλά είπαμε για αυτόν, ούτε τον κράξαμε, αλλά απ' ότι φαίνεται τον θέλουν να μείνει κ' άλλο. Του κάνανε πρόταση να γίνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει. Άλλοι πάλι λένε πως μετά τις εκλογές μπορεί να προκύψει το ίδιο σχήμα συγκυβέρνησης χωρίς τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο πρωθυπουργό. Φυσικά προφήτες δεν είμαστε και μόνο τι ακούμε μεταφέρουμε και αναρωτιόμαστε γιατί τελικά τον Παπαδήμο τον θέλουν ζωντανό στο πολιτικό σκηνικό και όχι προσωρινό;

Όλα αυτά για την ελπίδα που ξαναγεννιέται, για την αλήθεια που θα λάμψει και για τις ανθισμένες αμυγδαλιές της άνοιξης την ώρα που η κομισιόν ζητάει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Έτσι και αλλιώς περιμένουμε τον Ιούνιο από την νέα κυβέρνηση που μπορεί να μην είναι και καθόλου νέα καινούργια μέτρα, να υπογράψει καινούργιες απαράδεκτες μειώσεις, οι οποίες είναι διαφορετικές φυσικά τώρα μετά την επιτυχία του
PSI.Γιατί μη ξεχνάτε ότι κατά τα άλλα σωθήκαμε. Τι έγινε το ξεχάσαμε το PSI ; Ολόκληρο πανηγύρι στήσαμε εδώ πέρα. Τώρα πως γίνεται να πάμε καλά και να πρέπει να μειωθούν κ' άλλοι μισθοί και πως μειώθηκε το χρέος όταν πήραμε ένα τεράστιο δάνειο που το χρωστάμε πάλι; Μη με ρωτάς, δεν ξέρω.

Ωστόσο δε μας φτάνει που αρχίζει ο Βενιζέλος και το καινούργιο ΠΑ.ΣΟ.Κ πρέπει να φορτωθούμε στην πλάτη  μας κ' άλλον μίμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έκανε κόμμα και ο Καστανίδης με την Κατσέλη. Πολύ δημοκρατία ρε παιδί μου πολλά κόμματα. Η κοινωνική παραφωνία των Κατσέλη, Καστανίδη λοιπόν είναι γεγονός. Όλοι στριμώχνονται να μαζέψουν από 'δω και από κει τους απογοητευμένους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και στήνουν τα μικρομαγαζάκια τους. Αναρωτιέμαι στην προεκλογική περίοδο ποιανού σποτ θα πρωτοπαίζουν οι τηλεοράσεις. Δε θα προλάβουμε να δούμε ούτε σερβιέτες, ούτε προφυλακτικά, ούτε σκυλοτροφές. Μόνο κομματικές διαφημίσεις θα παίζουν. Και είπα πριν ότι στριμώχνονται γιατί πραγματικά με έπιασε κλειστοφοβία όταν άκουσα την ιδεολογική τοποθέτηση του νέου κόμματος. Αριστερά του ΠΑ.ΣΟ.Κ και δεξιά της Δημοκρατική Αριστεράς. Που διάολο χωράτε εκεί μέσα; Να βγει και κάνα ακόμα άμα είναι να τοποθετηθεί αριστερά του ΠΑ.ΣΟ.Κ και δεξιά της Κοινωνική Συμφωνίας. Και ο τελευταίος άνθρωπος καταλαβαίνει πως όλα είναι ένα και το αυτό. Ότι την μοναδική μικρή χαραμάδα εκεί αριστερά του ΠΑ.ΣΟ.Κ την έχει πιάσει ο Κουβέλης αλλά είδανε τα ποσοστά του τώρα όλοι και σου λέει κάτσε να πάρουμε και από αυτόν κανέναν. Να μοιραστούμε όλοι από λίγες της εκατό μονάδες να συνεχίζουμε να είμαστε στη βουλή καθώς δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να βγάζουμε καλογραμμένος λόγους και να λέμε παπαρολογίες. Έχουνε πιάσει όλα τα στενά και τις πλατείες για πάρτη τους και για 'μένα δεν έχει δρόμο να διαβώ.
Και μιας και μιλάμε για ανθρώπους που περιμένουν στην ουρά μπας και μείνουν εντός βουλής, επειδή μάλλον θα τα βρει σκούρα ο Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όπως είναι το όνομα του κόμματός του και όχι Ανεξάρτητοι Πολίτες όπως λανθασμένα είπα στην προηγούμενη εκπομπή, αν και μπορεί εν αγνοία μου να ήταν προφητικό το λάθος καθώς αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι η δήλωση του Καμμένου πως μπορεί και να συνεργαστεί με το Άρμα Πολιτών του Δημαρά. Να πως βγαίνει το Ανεξάρτητοι Ποιλίτες. Είμαι πολύ μπροστά. Όχι πως νοιάζει και κανέναν ιδιαίτερα δηλαδή αλλά για να είμαστε δίκαιοι αφού ασχολούμεθα με τα μεγάλα κόμματα να ασχοληθούμε και με τα νέα των μικρότερων. Ενδιαφέρουσα λοιπόν από την κωμική της πλευρά αυτή η συνεργασία, έτσι για τα σύκα και την σκάφη, έτσι για να τα δουν και οι υποψήφιοι ψηφοφόροι τους να καταλάβουν ότι όλα από τους μικρότερους έως τους μεγαλύτερους γίνονται για μια ψήφο παραπάνω. Λίγο, λίγο να μαζέψουμε κάτι.

Και ας αλλάξουμε για λίγο θέμα και τόπο. Ας πάμε μέχρι την Αμέρικα και ας κάνουμε
focus στον μέγα ακτιβιστή George Clooney που αφού δεν πήρε όσκαρ τελικά είπε να τραβήξει αλλιώς τα φώτα. Συννελήφθει λοιπόν ο George για την συμμετοχή του σε διαμαρτυρία. Φυσικά ο σκοπός ήταν καλός, να μην είμαστε πια και μέσα στον αρνητισμό. Ήθελε να τραβήξει την προσοχή για να μάθουν στην Αμερική για τον βάρβαρο πόλεμο που εκτιλίσεται στο Σουδάν. Τον συνέλαβαν και αυτόν και τον πατέρα του λοιπόν και ο Clooney δήλωσε πανευτυχής γ' αυτό. Ναι ρε George αλλά είσαι ο Clooney γ' αυτό πέρασες καλά στο κρατητήριο. Εσένα ούτε θα σε δείρουν, ούτε θα σε απειλήσουν. Επειδή σε είπε δηλαδή εκείνη στην διαφήμιση ότι είσαι ντεκαφεϊνάτος έπρεπε να αποδείξεις πόσο ρεστρέτο είσαι τελικά; Άντε εντάξει αλλά μετά μην κάνεις δηλώσεις για το πόσο ωραία είναι να σε πιάνει η αστυνομία και να μοιράζεις στις κάμερες γοητευτικά χαμόγελα. Να σε έπιαναν εδώ τα δικά μας τα ζώα θα σου 'λεγα. Όποιος και να ήσουνα θα τις έτρωγες. Αλλά φυσικά όσο και να προσπαθώ να κάνω το πνεύμα αντιλογίας από εδώ, καλύτερα να πιάνονται οι τόσο διάσημοι ηθοποιοί για ακτιβισμό παρά για ναρκωτικά. Φαίνεται πως έχουν ακόμα κάποιοι λίγο ευαισθησία για κάποια θέματα ακόμα και αν την χρησιμοποιούν για την προβολή τους εκεί στο χόλλυγουντ.
Και ας μείνουμε στην Αμερική στην άλλη πλευρά της όμως, αυτής του φανατισμού, της κτηνωδίας, της απανθρωπιάς, της Εβραιομαστουρωμένης ωμότητας. Για τους πρεζοναύτες τους Αμερικάνους λέω που την κατάρα μας να 'χουνε που σκότωσαν λίγους δεκάδες Αφγανούς κυρίως γυναίκες και παιδιά. Δεν χρειάζονται και πολλά σχόλια Το μεγαλείο του πολέμου, το μεγαλείο της Αμερικής.

Και τώρα ας περάσουμε σε άλλους βομβιστές μικρότερης εμβέλειας αλλά το ίδιο επικίνδυνους. Ακούσαμε όλοι για την βόμβα που βρέθηκε στον σταθμό του Αιγάλεω. Την ευθύνη πήρε το Αντάρτικο Πόλεων. Ύποπτο βέβαια και το όνομα και η πράξη αλλά καθόλου περίεργο από την άλλη δεν θα ήταν να μην είναι δουλειά βαλτών αυτό αλλά των κλασσικών μηδενιστών χιμπατζίδων των εξαρχείων, με την εκνευριστική τους έλλειψη συνείδησης σταθερή και το επικίνδυνο εφηβικό τσαμπουκαλίκι τους. Μια ομάδα προβληματικών, ατάλαντων νέων πιθανότατα που γ' αυτούς δεν είναι σπουδαία υπόθεση να σκοτωθούν στην τύχη άνθρωποι από μια έκρηξη μιας και όποιος και αν είσαι από την στιγμή που δεν κατέχεις την μία και μοναδική αλήθεια που κατέχουν αυτοί δεν αξίζεις να ζεις. Αυτοί ακριβώς που υπερασπίζονται τάχα μου την αλήθεια, αυτοί που τελικά είτε το ξέρουν είτε όχι είναι οι πράκτορες και οι προβοκάτορες του λαού, είναι αυτοί που θα δώσουν και την τελευταία σπρωξιά να δούμε την χρυσή αυγή και την κάθε χρυσή αυγή στην βουλή. Μην τους αφήσετε να συνεχίσουν. Ειδικά οι αριστεροί και οι αναρχικοί. Εμποδίστε τους. Φάτε τους.

Διαβάζετε τον Επίορκο που γκρινιάζει μονίμως για όλα αυτά τα ασήμαντα αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά. Και διορθώνω στη στιγμή. Αφροδισιακή θα είναι φέτος η Ελληνική αποστολή της
Eurovision, με κυπριακό οπλοστάσιο. Θα μας πρήξουν πάλι στα μεσημεριανά για το ομοφυλοφιλικό πανηγύρι της Ευρώπης που μεταξύ άλλων συμμετέχει και το Ισραήλ σαν Ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά φυσικά όποιος δε γουστάρει αλλάζει κανάλι. Το καλό είναι ότι δεν στείλανε τις γνωστές εμετικές φίρμες να το παίζουνε πατριώτες και που δεν ξοδέψανε ένα σκασμό λεφτά για τον διαγωνισμό ανάδειξης τραγουδιού. Άλλωστε ένα πανηγύρι είναι που το κάνανε εθνική υπόθεση χωρίς καμία ντροπή. Αν και υποψιάζομαι πως επίτηδες τα κάνανε όλα φτηνιάρικα και τα τραγούδια είναι χάλια. Για να είμαστε σίγουροι πως δε θα κερδίσουμε και να μην γίνει του χρόνου εδώ ο διαγωνισμός, τώρα που δεν έχουμε λεφτά να κλάσουμε μετά συγχωρήσεως. Φυσικά το τραγούδι Ελληνικότατο όπως πάντα. Αυτά τα τραγούδια πρέπει να λέμε στις επετείους του Πολυτεχνείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου