Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

19-12-2011
"Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ" ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

Καλησπέρα ακροατές μου. Τι μου κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά και να περνάτε όμορφα μέσα στην οικονομική μας φυλακή. Ξέρω πως αυτά ακούγονται λίγο κλισέ, τα περί φυλακής αλλά από εμένα ξέρεις πως δεν ακούς αριστεριτζίδικες παπαρολογίες. Ακούς μονάχα τον πόνο ενός καθημερινού απλού ανθρώπου που ακόμα αρνείται να πάει στον ψυχολόγο και βγάζει τα εσώψυχά του επί του μικροφώνου και ομιλεί περί του φόνου που αργά και βασανιστικά εκτιλίσεται στις τσέπες μας και τις ψυχές. Φυσικά χρέος μου είναι όλο αυτό να προσπαθήσω να το απαυγάσω που λέμε κάπως και έτσι επιχειρώ να σας τα σερβίρω με μια δόση χιούμορ το οποίο φυσικά στο βάθος κρύβει και πάλι μια πίκρα καθώς αυτή είναι η έμπνευση της κωμωδίας. Άλλωστε όπως είπε κάποιος κάποτε ο άνθρωπος είναι το πιο δυστυχισμένο ον και γ' αυτό εφεύρε το γέλιο. Και αντιστοίχως είναι η ζωή μια φυλακή.

Ήμεθα φυλακισμένοι λοιπόν και μας είναι αδύνατον να δραπετεύσουμε. Και δεν μας φτάνει η φυσική μας φυλακή, το σώμα μας και η ζωή μας δηλαδή, είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε και την οικονομική φυλακή. Έρχονται οσονούπω τα νέα μέτρα, τα περιμένουμε με αγωνία. Ξέρεις ποια λέω. Αυτά που δεν θα έπαιρναν. Αφού μας το είπε και ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος. Δεν παρθούν άλλα μέτρα. Έτσι λοιπόν έρχονται τα νέα μέτρα άλλα δεν θα παρθούν. Δηλαδή θα παρθούν αλλά αφού ο Μπένι είπε πως δε θα παρθούν εμείς πρέπει να το πιστέψουμε. Από την άλλη μέσα στην βαρετή ξυλολογία τους πάντως το ΚΚΕ ποντάροντας στον κυνισμό του και την βεβαιότητά του για τις προφητικές ικανότητες που έχει ένα μαρξιστικό κόμμα τελικά φάνηκε να έχει δίκιο όταν έλεγε πως έρχονται νέα μέτρα. Φυσικά μη με παρεξηγήσετε και να μη γελιόμαστε. Η αριστερά ως γνωστών έχει την μεγαλύτερη ίσως ευθύνη για την κράτησή μας στις Ε.Ο.Φ τις Ελληνικές Οικονομικές Φυλακές δηλαδή και άμα δε μπορούμε σήμερα να δραπετεύσουμε φταίει και το ότι οι φύλακες εκτός από πράσινους και μπλε και μαύρους, είναι επίσης και κόκκινοι και πορτοκαλί και μωβ.

Έρχονται τα μέτρα μας λοιπόν. Μας παίρνουν τα μέτρα για το φέρετρο, μας παίρνουν τα μέτρα και μας σηκώνουν μας περιστρέφουν ψηλά στον ουρανό, παίρνουμε μια μυτιά από τα σύννεφα και ύστερα μπουκώνει η μύτη μας από τα καυσαέρια και την ατμοσφαιρική ρύπανση και μένουμε ξάπλα στο κρεβάτι, άρρωστοι για μέρες και φυσικά στα χάλια που 'μαστε τι να μας κάνουν, μας απολύουν από τις δουλειές μας ή δεν μας παίρνουν στις δουλειές τους. Οικονομική κρίση το λοιπόν. Ο παράδεισος των αφεντικών. Κακά τα ψέματα η αλήθεια είναι χειρότερη απ' ότι θα θέλαμε και μπορεί η φλυαρία γύρω από το θέμα των αφεντικών από τον κάθε παπαγάλο συνθημάτων να είναι επιεικώς βαρετή αλλά τωόντι σήμερα κερδισμένοι βγαίνουν μόνο τα αφεντικά των ιδιωτικών επιχειρήσεων που κάνουν ότι θέλουν, πληρώνουν όσα θέλουν και άμα θέλουν και φαντάζουν ατρόμητοι όταν με άνεση σου λένε "τόσα και άμα θες, περιμένουν μιλούνια να πάρουν την θέση σου". Ο ιδιωτικός τομέας είναι και ο ιδανικός χώρος για να μελετήσεις και να καταλάβεις την ανύπαρκτη ηθική του καπιταλισμού, το αληθινό πρόσωπο του κέρδους το οποίο πρέπει να είναι συνεχές και ανεξέλεγκτο πάση θυσία. Η τσέπη θέλει θυσίες. Ανθρωποθυσίες συγκεκριμένα στον σκοτεινό άρχοντα των χρηματιστηρίων και των τραπεζών, των αναλύσεων και των στατιστικών και δεν ενδιαφέρει ούτε να έχει πανσέληνο, ούτε ο θυσιαζόμενος να είναι παρθένα γεννημένη Σάββατο. Που να βρεις και παρθένα;  Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα και μας κάνει και ένας απλός οικογενειάρχης εργαζόμενος. Στην Ελλάδα και θα στο πω και στα ελληνικά πάλι να το καταλάβεις,
here in Greece you don't have to pay any cost, if you are the boss.
Μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφεδρείες, αυξήσεις, χαράτσια, ανύπαρκτα δώρα και πολλά άλλα είναι αυτά που πρέπει να αντέξει και να ανεχτεί ο Έλληνας καθότι δεν έχει και πολλές επιλογές. Θα τα αντέξει όλα εν τέλει. Λίγο έτσι λίγο αλλιώς κάτι θα κάνει αλλά είναι και κάτι που μια τεράστια μερίδα Ελλήνων δεν θα αντέξει. 5 ευρώ κοντά θα πάνε τα τσιγάρα. Ρε σεις. Σοβαρευτείτε. Ο Έλληνας καπνίζει σαν φουγάρο όταν έχει χαρές, τώρα που έχει στεναχώριες δε θα καπνίσει; Δηλαδή τι να πάθουμε την σχιζοφρένεια μια ώρα αρχήτερα θέλετε; Και μη μου πεις ότι αυτό είναι καλό για να κόψει ο κόσμος το κάπνισμα και να έχουμε την υγεία μας και πως γ' αυτό γίνεται. Δεν την θέλουμε ρε συ την υγεία μας. Με το ζόρι να ζήσουμε μέχρι τα 80 όλοι δηλαδή; Δεν θέλουμε. Πότε θα καταλάβετε πως μπορεί το
dna μας να μην έχει καμία σχέση με των αρχαίων μας ημών πρωτόγονων. Μπορεί η νοοτροπία μας να είναι στο άλλο άκρο εντελώς καθώς ήμεθα δέσμιοι των Χριστιανικών πλέον αξιών και νοημάτων αλλά αυτός ο τόπος είναι γονιμοποιημένος από τότε. Τα αμπέλια μας με τα σταφύλια το χώμα τους είναι όλο βρεγμένο με το σπέρμα του Διόνυσου. Έχουν γίνει και έρευνες. Κάποιες αρχαίες αξίες τις κρατάμε. Οι Έλληνες είμαστε αυτοκαταστροφικά όντα. Μέσα στα τόσα που δεν σεβόμαστε πιθηκοειδός δε σεβόμαστε ιδιαίτερα ούτε την ίδια μας την ζωή. Δεν πάθαμε και καμιά πλάκα που γεννηθήκαμε ρε παιδί μου. Όπως οι πρόγονοί μας έτσι και εμείς καταβάθος θεωρούμε την ζωή βάσανο και βάρος και κατάρα και όπως πίστευαν και τότε όσοι πεθαίνουν νέοι είναι οι ευνοημένοι των Θεών. Μαλακίες νομίζατε τραγουδούσε ο Γαβαλάς; Εμάς η ζωή μας όλη είναι ένα τσιγάρο.


Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και ας πάμε σε άλλα. Μιας και αναφερθήκαμε στην οικονομική φυλακή πιο πριν λέω να μείνουμε σε αυτήν την θεματολογία και αναπόφευκτα σκέφτομαι την αποτυχημένη απόδραση στις φυλακές κορυδαλλού που έπειτα μεταλλάχθηκε σε ομηρία. Λέω για το καουμποϊλίκη του Βλαστού και των πέντε θάμνων. Ήθελε να αποδράσει λοιπόν ο Βλαστός όπως θέλουμε όλοι μας φυσικά από την οποιαδήποτε φυλακή και συνομώτησε με τους φυλακισμένους πυρήνες της φωτιάς. Εγώ να πω τώρα την αμαρτία μου, μου είχε διαφύγει ποιος είναι ο Βλαστός. Δεν ξέρω, σαν να μην είχα ξανακούσει το όνομά του και λέω για να συνεργάστηκε με μέλη επαναστατικής εντός εισαγωγικών οργάνωσης θα είναι και αυτός μέσα για πολιτικούς λόγους. Ψάχνω λοιπόν στο
internet να μάθω και προσπαθώ να βρω κάτι πολιτικά συζητήσιμο. Και διαβάζω. Ληστείες, ξεκαθάρισμα με νονούς της νύχτας, δολοφονίες γκαγκστερικού τύπου κλπ. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε λέω εγώ. Και η πολιτική σκέψη πάει περίπατο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λένε άλλωστε και μπορώ να υποθέσω πως και ο παναγιότατος ο Εφραίμ να ήταν στη φυλακή, να πω και κάνα καλαμπούρι, άλλωστε είπαμε χιουμοριστική εκπομπή κάνουμε, θα συνεργαζόντουσαν και με αυτόν αρκεί να βγαίνανε και να συνεχίζανε το επαναστατικό τους έργο, να κάνουν τον καπιταλισμό να τρέμει και την εξουσία να εκλιπαρεί για βοήθεια. Έχω αναρχία για πούλημα. Τώρα που γυρίζει, ποιος την θέλει; Πουλάω.

Γράψε λάθος Το έψαξα καλύτερα. Ναι πρόλαβα και το έψαξα. Δε θα θυσιάσω εγώ την αντικειμενικότητα για να ευχαριστήσω τους συντηρητικούς και τους πολέμιους των αγώνων. Ο Βλαστός. Δεν είναι κύριοι κανένας κοινός εγκληματίας. Γράψτε λάθος. Ντροπή μου και εμένα. Ο Βλαστός δεν είναι που απήγαγε εκείνον τον εφοπλιστή τον εργοστασιάρχη τι ήτανε; Αυτός που είχε και το συνδικάτο του εγκλήματος.
By the way όποιοι φτιάχνουν οργανώσεις, είτε επαναστατικές είτε οτιδήποτε γιατί δεν ψάχνουν λίγο καλύτερα τα ονόματα; Μα Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς; Σέχτα Επαναστατών; Λίγη φαντασία δε βλάπτει. Πείτε το κυλιόμενες βλεφαρίδες. Τέλος πάντων. Λοιπόν ορίστε. Φάτε τα. Ο Βλαστός έκανε και πολιτικές κινήσεις στη καριέρα του. Δεν είναι πολιτική κίνηση που απήγαγε πλούσιο; Όχι; Τι όχι ρε μπαγλαμά; Αφού είναι πλούσιος. Όποιος είναι πλούσιος είναι κακός. Είναι εχθρός. Δεν έχει σημασία αν είναι αριστερός δεξιός αναρχικός ή δε ξέρω και 'γω τι. Είναι πλούσιος τελείωσε. Και αυτοί οι ντεμέκ αριστεροί και αναρχικοί καλλιτεχνάδες που τολμάνε να μην ζούνε σε ετοιμόρροπα διαμερίσματα και ζούνε σε δικά τους σπίτια ας τολμήσουν να έρθουν ποτέ σε καμιά συγκέντρωσή μας. Θα τους πάρουμε με τις πέτρες. Άντε οι πουλημένοι. Το παίζουν αριστεροί αλλά σε καμιά πορεία δεν τους είδα ποτέ. Βρείτε την αντίφαση.Fuck  ρε.

Φυσικά ουδέ κακών αμιγές καλού. Το μόνο καλό που βγήκε αλλά φυσικά βγήκε από το ένα αυτί αφού μπήκε από το άλλο ήταν οι καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης. Δε συνηθίζουμε φυσικά να αναλύουμε εδώ τέτοια φαινόμενα και ούτε θα το κάνουμε σήμερα. Απλά ρε παιδί μου να μη νιώθει ο κρατούμενος σαν μελλοθάνατος.


Αλλάζουμε θέμα και αλλάζουμε τακτική. Οι τελευταίες εξελίξεις με έκαναν να σκεφτώ σοφότερα και να συλλάβω ένα σχέδιο με μηδενική πιθανότητα αποτυχίας. Λοιπόν στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουμε όλοι τον Σαμαρά για να βγει η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μη δω τίποτα κυβερνήσεις συνεργασίας και χαζομάρες. Νέα Δημοκρατία δαγκωτό. Η έμπνευση ετούτη μου ήρθε αυτές τις μέρες που έτυχε να παρακολουθήσω αυτά που λέγονται για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Για το ποιος θα διαδεχθεί τον Παπανδρέου. Είναι πλέον φανερό πως το ΠΑΣΟΚ είναι νεκροζώντανο και πως μέχρι να αναλάβει ο επόμενος Παπανδρέου ή η επόμενη γιατί είναι και η μικρή Μάργκαρετ που περιμένουμε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της δεν πρόκειται ούτε για αστείο να ξανακερδίσει ποτέ τα αλλοτινά του ποσοστά. Η τελευταία έκρηξη του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιώργος ο Παπανδρέου και τώρα που γράφτηκε στα αρνητικά της ιστορίας δεν υπάρχει κανείς να συσπειρώσει ξανά  τον κόσμο γύρω απ' το ΠΑΣΟΚ. Ο Λοβέρδος είναι το καλύτερο χαρτί του πλέον. Φανταστείτε δηλαδή πόσο ξέπεσε. Ο Βενιζέλος ήδη έχασε και αυτός την εκτίμηση που είχε από κάποιους τώρα που είναι υπουργός οικονομικών και θα την χάσει στο μέλλον περισσότερο. Βέβαια ο πιο αστείος είναι ο τρίτος υποψήφιος. Ο Χρυσοχοϊδης. Αυτός δεν ξέρω πως την ψώνισε έτσι και την έχει δει ηγετική μορφή. Αλλά είναι η τύχη η ρουφιάνα που τον  έκανε τον κωλόφαρδο και γαλονάτο από τις ξένες τις υπηρεσίες όταν είχε την τύχη να εκραγεί η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και νομίζει πως αυτός συνέλαβε την 17 Νοέμβρη. Έτσι και εμείς από 'δω ευχόμαστε στον μέγα ντεντέκτιβ Χρυσοχοϊδη να τον ευνοήσει και πάλι και να τον βγάλουν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να ξεχαστεί για πάντα να περάσει στην ιστορία και μετά εμείς δεν είμαστε κακοί άνθρωποι. Θα σου πούμε και καλή τύχη όπου κ' αν πας.

Τώρα πιο είναι το σχέδιο; Απλό! Το καταλάβατε ήδη πιστεύω οι περισσότεροι. Αφού το ΠΑΣΟΚ είναι επισήμως στην εντατική και θα μείνει μάλλον για χρόνια εκεί μέχρι τον επόμενο Παπανδρέου μας ενδιαφέρει πως θα ξεφορτωθούμε την Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν που έτσι και αλλιώς είναι μισή μετά την φριχτή 5ετία του χοντρού ανιψιού έχει μια μικρούλα άνοδο τελευταία και ο μόνος τρόπος να την κόψουμε μια για πάντα είναι να βγει κυβέρνηση. Αυτή τη καταστροφή θα την πετύχει ο καταλληλότερος φυσικά. Ο Αντώνης ο Σαμαράς, ο άνθρωπος πειρασμός για όλους εμάς που αρεσκόμαστε στα στοιχήματα καθώς είμαστε έτοιμοι να ποντάρουμε μια περιουσία πάνω στο δίλημμα άμα πρόκειται να αποδειχθεί πιο ηλίθιος απ' τον Γιωργάκη. Εγώ ανήκω σε αυτούς πάντως που ποντάρουν πως θα είναι χειρότερος. Κάποιοι άλλοι θεωρούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας κάποιον πιο ηλίθιο απ' τον Γιωργάκη. Ο μόνος τρόπος να καταστραφεί η Νέα Δημοκρατία λοιπόν είναι να βγει κυβέρνηση και η επόμενή της ευκαιρία ξανά θα είναι όταν μεγαλώσουν τα δίδυμα του χοντρού. Έχουμε καιρό. Επόμενη στάση
next stop ΛΑΟΣ. Θα πρέπει να βρούμε ένα σχέδιο εξόντωσης και για το group therapy του ΛΑΟΣ αν και πιστεύω πως αρκεί να τους πάρουμε τα ψυχοφάρμακα και ξεμπερδέψαμε και από κει. Μετά με την αριστερά δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα. Θα τρέξουν στα βουνά από μόνοι τους μόλις νιώσουν την απειλή πως μπορεί και να αναλάβουν την εξουσία. Αξίζει μια προσπάθεια έτσι; Why not;


Και φτάνουμε στο τελευταίο σοβαρό θέμα της εκπομπής μας. Πούντο; Να το. Που; Να. Που; Να. Για την Νανά λέω. Την περίφημη συνέντευξη της κυρίας Μούσχουρη που ξαφνικά όλοι έπρεπε οπωσδήποτε να πάρουν θέση και να σχολιάσουν και να διαφωνήσουν με τα λεγόμενα της. Δηλαδή τι δεν ανεχόμεθα ακόμα και αν διαφωνούμε να ακούσουμε μια διαφορετική γνώμη; Δηλαδή μόνο ο Θοδωράκης και ο Λαζόπουλος δικαιούνται να μιλούν και να επαινούνται από παντού; Το ότι έχει το θάρρος της προσωπικής της γνώμης ενώ εν γνώσει της είναι ενοχλητική για την πλειοψηφεία του κόσμου δεν μας λέει τίποτα; Και σε τελική ανάλυση δεν είπε ούτε τίποτα αντεθνικό, ούτε κάτι τόσο φιλογερμανικό όπως λένε. Έδωσε την ευθύνη στα κόμματα, αλλά είπε και για τις ευθύνες του λαού. Και εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ ούτε με την στάση ούτε με την πολιτική της Γερμανίας και θεωρώ ότι κουβέντες του τύπου η Ελλάδα πρέπει να ξεχρεώσει εύκολα λέγονται αλλά δύσκολα αντέχονται από κάποιον που και να θέλει δεν μπορεί αλλά τουλάχιστον η κυρία Μούσχουρη πρότεινε κάτι. Μπορούμε να το απορρίψουμε αλλά πρότεινε να μη νομίζουμε πως όλοι μας πολεμάνε και μας κατατρέχουν και να πληρώσουμε. Όλοι οι αντιμνημινιακοί ρήτορες όμως δεν έχουν προτείνει δυστυχώς ακόμα κάτι συγκεκριμένο. Να μην ακούμε μόνο ότι μας συμφέρει άμα θέλουμε να λέμε πως έχουμε αντικειμενική σκέψη. Και στη τελική δεν μπορούμε μια ζωή να λέμε μόνο σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου.

Διαβάζετε τον επίορκο και από δω και πέρα βάζω τη στολή του Αη Βασίλη. Έρχονται Χριστούγεννα και οφείλω να σε βάλω στο κλίμα. Χριστούγεννα λοιπόν. Η εποχή που οφείλεις να βάλεις για λίγο στον πάγο τον κακόψυχο εαυτό σου και επειδή το επιβάλει το έθιμο και η παράδοση να υποκριθείς τον καλό άνθρωπο και να αφήσεις το πνεύμα των  Χριστουγέννων να πλημμυρίσει τις φλέβες σου, μαζί και με την κατάλληλη ποσότητα οινοπνεύματος φυσικά. Άμα είσαι καλός είσαι όλο τον χρόνο όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Σε εσάς το λέω χαζοχαρούμενοι σεναριογράφοι στο
Hollywood που καθόμαστε και βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες που έχετε γράψει. Αλλά είπαμε. Χριστούγεννα. Βέβαια Χριστούγεννα δεν είναι μόνο χαμογελαστά παιδάκια, χοντροί Αη Βασίλιδες, δέντρα, λαμπιόνια και φάλτσα κινέζικα μηχανήματα. Υπάρχουν και τα Χριστούγεννα του πρεζάκια.
Χριστούγεννα λοιπόν. Η γιορτή που την έχει αγοράσει η κόκα κόλα γ' αυτό άλλωστε ο Αη Βασίλης φοράει κόκκινα. Άμα τα είχε η σπράιτ θα φορούσε πράσινα. Η κοκα κόλα όμως είναι φόλα.
Ευχόμαστε να μην είναι νεκρά φέτος τα Χριστούγεννα μόνο και
κανόνισε φέτος να γλεντήσεις όλα σου τα αδιέξοδα και από τον νέο χρόνο τα ξαναλέμε.
Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά. Να αφήσουμε άμα μπορούμε για λίγο τα προβλήματα και να κάνουμε μια αισιόδοξη εξαίρεση. Σας εύχομαι η καινούργια χρονιά να σας βρει νηφάλιους και μαστουρωμένους. Η φυσική μαστούρα είναι η ακριβότερη και η καλύτερη. Την ακούς πολύ δυνατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου